21 augusti 2023

Swedish Music Hall of Fame presenterar nya inval – i Borlänge

Årets inval till Swedish Music Hall Of Fame kommer att presenteras vid en presskonferens i Borlänge den 13 september. Stiftelsen fortsätter därmed att introducera de nya invalda på omväxlande platser i Sverige.

Stiftelsen Swedish Music Hall of Fame grundades 2011 med syftet att  tillgängliggöra och sprida kunskap om den svenska musikskatten. 2014 valdes de första 12 artisterna och musikskaparna in. Sedan dess har 72 personer/grupper förärats plats i samlingen.

Musikskapare som kan komma ifråga för inval ska av juryn anses ha haft en betydande roll inom svensk populärmusik. Det ska också ha gått 20 år sedan artisten/musikskaparen debuterade.

Förra året presenterades fem nya invalda till Swedish Music Hall Of Fame i Göteborg, i samband med den tillfälliga utställningen med samma namn på Göteborgs Stadsmuseum. När 2023 års invalda aviseras den 13 september kommer platsen att vara Cozmoz Arena i Borlänge

Årets jury består av Lars Nylin (musikjournalist och författare), Petra Markgren Wangler  (musikjournalist), Alexandra Sundqvist (musikjournalist och författare) och Mathias Bridfelt  (musikredaktör för primärt SVT- och TV4-program).

Christel Valsinger