9 augusti 2023

4 Snabba: Kimmie Winroth, Project Manager, Way Out West

Torsdag till lördag denna vecka samlas stora delar av svensk musikbransch i Slottskogen i Göteborg för årets upplaga av festivalen Way Out West. Vi bad om en lägesuppdatering och fick svar från Kimmie Winroth, som är projektledare för festivalen.

Hur har biljettförsäljningen gått i år?

– Biljettförsäljningen har gått otroligt bra! Vi hade en magisk reunion med vår publik efter en riktigt lång pandemi förra året och det känns verkligen som att vi fick en extra våg av peppade Way Out West-besökare efter det. Vi har i nuläget en slutsåld lördag och resterande biljettförsäljning tickar på i en ordentlig fart. Det känns toppen att vi är på en så bra plats.

Way Out West har ju den spännande vanan att presentera bokningar och programpunkter ända fram till festivalstart. Kan vi förvänta oss ytterligare nyheter före torsdag eller är vi i hamn nu?

– Nu är vi nog mer eller mindre i hamn! Under gårdagen släppte vi Ghetts och Naod – två starka pjäser som båda rör sig inom hiphopens värld – som fyllde i de sista luckorna. Men man vet aldrig!

Har ni gjort några särskilda förberedelser utifrån väderprognoserna? Det hotas med stora mängder regn i veckan.

– Vi har jobbat dygnet runt för att förbereda, prioritera och anpassa vårt arbete efter vädret. Det har varit en extremt tuff vecka för alla i vårt team nere i Slottsskogen men alla har också gjort en helt otrolig insats. Trots de jobbiga förutsättningarna kan vi känna oss väldigt trygga med den kompetensen vi har i vår interna och externa personalstyrka och vi tar alltid det säkra före det osäkra. Med det sagt känner vi oss otroligt peppade att åter kunna få välkomna vår publik till Slottsskogen precis som vanligt på torsdag – och prognosen just nu säger regnfritt!

Vad får man absolut inte missa på årets festival, tycker du?

– Musikaliskt tycker jag att man absolut inte får missa Christine and the Queens – det var ett höjdargig 2019 och med nya albumet i ryggen kommer det helt säkert vara om möjligt ännu bättre i år. Utöver det tycker jag att man ska komma hungrig, få festivaler – även på en europeisk karta – har ett så genomtänkt och välkurerat matutbud som Way Out West. Sen får man absolut inte missa att njuta av Slottsskogen – en otrolig plats, blöt eller ej.

Christel Valsinger