8 augusti 2023

Svensk-italienska Icons Publishing sjösatt

Svenska musikbolaget Icons Creating Evil Art har stått för en del udda utlandssatsningar. Nu kommer ett exempel till när bolaget startar Milanobaserade Icons Publishing. Första kontrakteringen Kuadra på bilden med Carl-Marcus Gidlöf (t h) från ICEA.

Icons Publishing startas i samarbete med italienaren Aldo Haxha. I ett pressmeddelande skrivs: ”Under de senaste åren har den italienska streaming-marknaden upplevt exponentiell tillväxt, med en snabbt växande publik som längtar efter färskt och autentiskt innehåll. Icons Publishing griper detta gynnsamma tillfälle för att erbjuda en plattform som kommer att tillgodose lyssnarnas föränderliga smaker och preferenser samtidigt som man stöder framväxande talanger.”

-På Icons Publishing drivs vi av en djup passion för att odla en rättvis musikindustri. Vårt uppdrag är tydligt – att ge kreatörer och musikskapare skräddarsydda förlags- och marknadsföringslösningar som lyfter deras musikkarriärer samtidigt som vi bevarar deras unika konstnärliga vision. Som ett nyskapande musikförlag ligger vår hängivenhet i att erbjuda exceptionella musikupplevelser för globala publiker, säger Aldo Axha, grundare och A&R-manager.

Icons Publishings att man söker talanger inom olika genrer, från samtida pop till indie rock, elektronisk musik och allt däremellan.

”Genom att dra nytta av det strategiska samarbetet med Icons Creating Evil Art och deras nätverk av subförlag via delägda Mars Music, strävar Icons Publishing efter att lyfta dessa unika artister och placera deras musik i framkant av den globala musikscenen” fortsätter pressmeddelandet.

-Vi är mycket glada att presentera Icons Publishing och påbörja en spännande resa inom den italienska musikbranschen. Vår vision inom Icons Creating Evil Art är att skapa ett blomstrande ekosystem som inte bara stöder artister utan också resonerar med musikentusiaster världen över. Vi vill stödja talang och erbjuda en plattform där deras kreativitet kan blomstra. Vi vill också agera som en anti-konservativ kraft och stötta artister och musiker som vågar arbeta för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter, fortsätter Icons grundare Carl-Marcus Gidlöf.

Icons Publishing har redan skrivit sitt första avtal, med Kuadra, ett italienskt dark rap-band från staden Vigevano.

Lars Nylin