31 juli 2023

Petra Marklund gör årets Pride-låt

Årets officiella låt till Stockholm Pride heter Ocean of Love och framförs av Petra Marklund. Låten släpps både under hennes eget namn och hennes artistalias September och är hennes första engelskspråkiga på tio år.

I år det 20 år sedan Petra Marklund gjorde internationell succé under namnet September med låtar som La la la (Never Give It Up) och Cry for You. Under de senaste tio åren har hon skrivit och släppt musik under eget namn och på svenska, men nu återvänder hon till det engelska språket på Ocean of Love, som hon skrivit tillsammans med Björn Johnsson, Maria Smith, Niklas Bergwall och Peter Kvint.

Ocean of Love är min disco-hyllning till Pride, och den handlar om det hav av kärlek som finns där ute, och att våga låta sig falla fritt trots alla skruvade omständigheter. Det finns så mycket glädje. Den är menad för oss alla. Låt oss dyka in nu! säger Petra Marklund i ett pressmeddelande

Stockholm Pride, som arbetar för attstärka hbtq+-personers livssituation och rättigheter, pågår mellan den 31 juli och 5 augusti.

–  Vi är stolta över att få samarbeta om årets Pride-låt med en av Sveriges största artister, Petra Marklund, säger Fredrik Saweståhl, ordförande i Stockholm Pride.

– Det är särskilt passande att vi gör detta det år då Stockholm Pride fyller 25 år och Petra firar 20 år som artist. Ocean of Love är en låt som vi känner passar årets tema som handlar om att fira mångfalden i vårt samhälle.

Petra Marklund uppträder på Stockholm Pride den 5 augusti kl 21.30.

Christel Valsinger