3 juli 2023

Ny podd-serie om Hultsfredsfestivalen

Efter flera dokumentärfilmer och böcker om Hultsfredsfestivalen har det i år kommit poddar. I dagarna släpps de första delarna av Hultsfred – festivalen som förändrade Sverige, en ambitiös dokumentär i fem delar.

– Jag vill inte skrapa på ytan och göra något snuttifierat, jag vill att det ska vara rejält, säger Christian Gustafsson, journalist på Barometern/Oskarshamns Tidningen, som står bakom serien.

I fem poddavsnitt går reportern och producenten Gustafsson på djupet – han pratar med samtliga grundare, legendariska artistbokare, med band som Kent och Sahara Hotnights och med profilerade journalister som Fredrik Strage, Musikindustrins Lars Nylin, och Erik Niva.

– Det här är en idé jag haft under många år. Vi har bollat fram och tillbaka kring när det kan vara läge att göra det, men det har aldrig blivit av. I år fick jag veta att SVT skulle göra en dokumentär om festivalen – en nyhet som jag själv av alla människor avslöjade – och då kände jag att det var dags.

De första två avsnitten av Hultsfred – festivalen som förändrade Sverige släpptes i fredags och finns såväl hos Spotify som hos andra podcastspelare.

Christel Valsinger