2 juli 2023

Markus Wiking i ny roll på United Stage

Markus Wiking axlar en ny roll som VP Business Development för United Stage i Norden och Senior Agent i Sverige.

United Stage representerar över 300 artister och arbetar med mer än 5000 konserter per år i Sverige, Norge och Danmark. Under de senaste åren har företaget utvecklat nya affärsområden inom musikaler och shower, företagsevenemang och partnerskap med olika varumärken. I Sverige har detta skett under ledning av Markus Wiking som nu intar en nordisk roll, VP Business Development i Norden/Senior Agent i Sverige. I samband med detta kliver Jimmi Riise, CEO United Stage Nordics, in som tillförordnad VD för United Stage i Sverige.

-United Stage är i ständig utveckling och kommer att fortsätta bygga vidare inom livedelen och det är dags att stärka upp vårt team. Det är med glädje jag kan meddela att Markus Wiking kommer att axla en nordisk roll där han kommer att arbeta nära mig och fortsätta utveckla företaget. Markus kommer samtidigt att fortsätta fokusera på vår kärnverksamhet i Sverige och på våra artister. Genom denna positiva utveckling kommer vi att ha ett starkt team med inställning på att uppfylla våra framtida planer och mål. För alla våra artister och projekt är det mycket viktigt att vi har skickliga medarbetare och detta är ett stort steg i rätt riktning, säger Jimmi Riise i ett pressmeddelande.

– Det känns fantastiskt att efter tre år som VD på United Stage i Sverige få möjligheten att fortsätta i en ny roll och vara med och utveckla hela vårt nordiska bolag tillsammans med Jimmi. Att dessutom få arbeta ännu mer med vår svenska turnéverksamhet känns riktigt kul, jag har varit agent i över 25 år och älskar att få arbeta nära våra artister, säger Markus Wiking.

Lars Nylin