19 juni 2023

Patrik Berg Almkvisth i avtal med Nettwerk Music Group

Kompositören och producenten Patrik Berg Almkvisth har gjort avtal med Nettwerk Music Group.

Patrik Berg Almkvisth är kompositören och producenten bakom artistprojekten LUCHS, They Dream By Day, Lo Mimieux och Silver Maple.

LUCHS debutalbum Solskur kom 2020. Det skrevs för orkester och spelades in med delar av Göteborgssymfonikerna och Sveriges Radios Symfoniorkester. 2022 släpptes hans andra fullängdsalbum Från dagar av vila via 1631 recordings, med distribution via Decca (UK) och Universal (övriga världen). På detta album valde han att återvända till det mer minimalistiska och sätta pianot i fokus. Genom ett samarbete med Steinway & Sons fick han tillgång till sitt K-132 piano, som hela albumet är inspelat på.

Under de senaste åren har Berg Almkvisth varit inblandad i en lång rad musikaliska projekt. Förra året släppte han låten Window In The Clouds tillsammans med duon JUNG, och inledde live-våren med en egen slutsåld konsert på Nobel Prize Museum i Stockholm. Han har också blivit uppmärksammad för sitt musikaliska samarbete med den australiensiske skådespelaren Dacre Montgomery (Stranger Things).

Patrik Berg Almkvisth började sin musikaliska resa tidigt som barn och utbildade sig sedan på bland annat Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Han släppte sin första musik under namnet LUCHS 2016. Med sammanlagt närmare 1 miljard streams på Spotify har hans musik blivit uppmärksammad såväl i Sverige som internationellt. När han inte komponerar sin egen musik arbetar han med att musiksätta film, tv och reklam. Han arbetar även som skådespelare, med huvudsakligt fokus på röstskådespeleri.

-Patrik var en av de första vi kom att tänka på när vi ville expandera vår neoklassiska och ambienta repertoar här på Nettwerk. Hans arbetsmoral, engagemang inom neoklassisk och ambient musik, samt hans obestridliga kompetens som kompositör gjorde honom till ett självklart val för oss. Han kommer bli ett fantastiskt tillskott till familjen här på Nettwerk, säger Brady Kendall, A&R, Nettwerk Music Group.

Den första releasen tillsammans med Nettwerk är planerad redan i juli 2023, och är ett samarbete med den kanadensiske producenten och artisten Alaskan Tapes.

Lars Nylin

Foto Kitty Lingmerth