18 juni 2023

De vann priser på Denniz Pop Awards

Denniz Pop Awards firade sitt 10-årsjuileum under årets prisgala som hölls på Dramaten i Stockholm i onsdags. Bland årets rookie-vinnare fanns Hilda Stenmalm och Deki Alem. Priset till årets Most Valuable Person gick till Lasse Holm.

Låtskrivaren Hilda Stenmalm prisades i kategorin Årets rookie songwriter/producer, där också Joakim Holm och MTHR var nominerade. Hilda Stenmalm har skrivit låtar till akter som BTS, Sting, Dagny, Lova och Winona Oak.

Kategorin Årets rookie artist/band vanns av Deki Alem, som består av tvillingbröderna Sammy och Johnny Bennett, samt producenterna Richard Zastenker och Johannes Klahr. I kategorin var även artisterna Ella Sandberg och Sky Li nominerade.

I den internationella kategorin Årets rookie international vann Haley Joelle priset, i konkurrens med Claire Rosinkrantz och Dee Moss.

Hederpriset Grand Prize gick till Ghost, för att ”ha uppnått internationell framgång som få andra svenska band genom åren”.

Årets MVP blev låtskrivaren Lasse Holm med motiveringen:

”Under många decennier en av den svenska musikbranschens frontfigurer som både artist och låtskrivare. Med stor kunskap och otrolig drivkraft har vår MVP skrivit några odödliga låtar genom åren och inspirerat en hel generation.”

I juryn för Denniz Pop Awards sitter Max Martin, Tove Lo, Rami Yacoub, Jörgen Elofsson, Andreas Carlsson, Jacob Schulze, John Amatiello, Lisa Miskovsky, Alexander Kronlund, Doris Daga och Per Magnusson.

Vinnarna i rookie-kategorinerna får en pris-check på 10 000 dollar vardera.

Christel Valsinger