16 juni 2023

De blir ansvarigt team för ESC 2024

SVT har utsett teamet som ska leda arbetet med Eurovision Song Contest 2024. Tack vare Loreens vinst i Liverpool den 13 maj arrangeras tävlingen för sjunde gången i Sverige.

Exekutiv producent och ytterst ansvarig för Eurovision Song Contest 2024 blir Ebba Adielsson, som i och med det tillfälligt kliver av sin roll som chef för SVT Nöje.

– Jag är väldigt stolt och glad över det här extraordinära uppdraget och kan nu äntligen presentera de första nyckelrollerna och ledningen av det core team som ska leda Eurovision Song Contest 2024. Det går inte att hitta en mer erfaren trio i det här sammanhanget och det känns oerhört tryggt att ha dem ombord i denna gigantiska och väldigt komplexa produktion, säger Ebba Adielsson.

I teamet ingår Christel Tholse Willers, som blir exekutiv producent med ansvar för kommunikation, press, varumärke och events i samarbete med värdstaden. Hon hade en likande roll när Malmö var värdstad för ESC 2013 och har även varit exekutiv producent för Melodifestivalen.

Ansvarig för teknisk produktion blir Tobias Åberg i rollen som Executive in Charge of Production. Han fanns med i core team även 2013 och 2016 och har sedan dess  agerat Head of Production eller teknisk expert i ESC-produktionerna de senaste åtta åren, nu senast för BBC i Liverpool.

Johan Bernhagen, som jämte Martin Österdahl var exekutiv producent för ESC 2016 och Head of Productions i Malmö 2013 får den här gången titeln Exekutiv Line Producer. Han kommer därmed att ansvara för ekonomin och övergripande teknisk produktion tillsammans med Tobias Åberg.

Resterande funktioner i core team kommer att tillsättas inom kort.

SVT:s förhoppning är att under sommaren även få klart i vilken stad ESC 2024 ska hållas. Samtal förs med flera kommuner som anmält intresse för arrangemanget.

Christel Valsinger