13 juni 2023

The Royal Concept till Warner Music

Warner Music har skrivit avtal med Stockholmsgruppen The Royal Concept. Den första singeln under samarbetet släpps redan nu i juni.

The Royal Concept bildades 2011 i Stockholm och består av David Larson, Filip Bekic, Magnus Nilsson och Povel Olsson. Bandet har haft stora framgångar internationellt och har benämnts som ett av Sveriges bästa liveband efter idogt turnerande i Europa, Asien och USA.

Bandet släppte debut-EPn The Royal EP 2012 och singeln Gimmie Twice slog sig då in på Billboards topp 30.

Sedan dess har bandet blivit hyllade i medier som Rolling Stone Magazine, NME och MTV, samtidigt som radioplaceringar och synkar i stora TV-serier och filmer duggat tätt, bland annat låten On Our Way som plockades upp av TV-serien Glee.

Nu står det klart att The Royal Concept skriver avtal med Warner Music Sweden.

“Vi är otroligt stolta och glada över att jobba med The Royal Concept och att få välkomna dom till Warner-familjen. Det dom skapat tillsammans är enormt imponerande och det ska bli otroligt roligt att nå nya höjder tillsammans. Extra stort tack till Elias Kapari, som haft en betydande roll i processen och gjort detta möjligt.” säger Andreas Werling, A&R på Warner Music Sverige.

“Det känns fantastiskt att få välkomna The Royal Concept till Warner. De har haft exceptionella framgångar under åren som gått, och lyckats etablera sig långt utanför Sveriges gränser. Vi ser fram emot att få vara en del av deras fortsatta utveckling och framgångar” säger Mark Fry, VD på Warner Music Nordics.

The Royal Concept har gjort över 800 spelningar över hela världen, men när pandemin satta stop för bandets turnerande hamnade de återigen i studion tillsammans vilket ledde till flertalet nya låtar som nu är redo att släppas. Första singeln släpps i juni.

Lars Nylin