11 juni 2023

Digital One förstärker med Jacob Thalin

Den digitala byrån Digital One har sedan starten år 2016 drivits i egen regi av Peter Sundevall med fokus på digitala strategier, marknadsföring och kommunikation. Nu utökas bolaget med Jacob Thalin i rollen som Digital Marketing Manager. 

Peter Sundevall har lång erfarenhet i musikindustrin och har arbetat på uppdrag för bl.a. Universal Music, Warner Music, Capitol Music, Virgin Records och Epidemic Sound. Därutöver kan nämnas kunder som Armada, Cosmos Music, Iconic Music, Northbound, Snafu, Jubel och TEN. Bland kundkretsen återfinns även bolag inom andra branscher såsom Preem, E.ON, Creative Headz och kommunikationsbyrån ¡Mi Madre!.

Sedan den 1 juni finns nu Jacob Thalin i rollen som Digital Marketing Manager på företaget. Jacob är nyexaminerad från Stockholms Internationella Handelshögskola med en examen i digital marknadsföring och kommer närmast från en längre praktikperiod på Warner Music Sverige. Jacob kommer hjälpa företagets kunder med det operativa arbetet kring paid social, målgrupper, öka försäljning (kampanjer med fokus på streaming, merch, konsertbiljetter), spellistor och mycket mer.

– Jacob genomförde sin praktik hos mig för Warner Music Sverige under 8 månader och har bidragit med en mängd skarpa analyser och ett väl utfört arbete. Vi klickade mycket bra så det kändes självklart att fortsätta arbeta tillsammans.

– Vi har just nu en mängd spännande projekt på gång. Sedan början av maj förstärker vi förutom Warner Music Sverige även på Warner Music Norges marknadsavdelning. Vi har även intressanta uppdrag för många andra kunder och tillsammans kan vi erbjuda kunder snabb hjälp och expertis oavsett om det handlar om mindre aktiveringar för enstaka releaser, eller större upplägg med långsiktiga mål.

https://www.digitalone.se

Daniel Johansson
daniel@musikindustrin.se