5 juni 2023

Sound Pollution och Sony Music Publishing i förnyat samarbete

Sound Pollution och Sony Music Publishing Scandinavia har i dagarna förnyat sitt samarbete, där Sony administrerar Sound Pollutions förlagsverksamhet.

Samarbetet startade 2009 och har nu alltså förlängts ytterligare.

– Sound Pollution är ett av Skandinaviens största oberoende musikbolag som arbetar med A&R, marknadsföring, digital utveckling och förlagsverksamhet. Sound Pollution är representant för ett stort antal musikbolag som distributör digitalt och fysiskt på alla digitala plattformar och med fysisk distribution över hela världen. Sound Pollution engagerar sig i de nordiska branschorganisationerna för att understryka engagemang för rättvisa och öppenhet i musikbranschen. I den stora internationella världen är Sony Music Publishing med sin globala set-up en utomordentlig partner för vår förlagsverksamhet i Sound Pollution Songs AB. Vi är mycket glada och stolta över det förlängda administrationsavtalet med Sony Music Publishing som ger oss mer handlingsutrymme och frigör interna resurser så att vi kan fokusera på det vi är bäst på, att marknadsföra de verk och kompositörer vi jobbar med, säger  Johan Hargeby, VD Sound Pollution Songs AB.

– Sound Pollution är en institution inom svensk hårdrock och vi är väldigt stolta över vårt långa samarbete. Deras värld och musik bryter mönster och bygger på många sätt på en fantastiskt dedikerad fanbase – något som är mycket inspirerande att vara en del av. Vi ser mycket fram mot att skriva ett nytt kapitel tillsammans, säger  Johnny Tennander, VD Sony Music Publishing.

På bilden syns från vänster:  Carl Von Schewen (SP), Johnny Tennander (SMP), Johan Hargeby (SP), Kattis Bångstad Balenius (SMP), Pia Norling (SMP), Johan Haller (SP) och Karita Mäki (SMP).

 

Christel Valsinger