5 juni 2023

Miss Li gör Sveriges VM-låt

Sveriges officiella låt till damernas världsmästerskap i fotboll framförs av Miss Li, som själv har en tidigare karriär som fotbollsspelare. Låten ”Våran sång”, har hon skrivit tillsammans med Sonny Gustafsson och Linnea Södahl. 

– Hela mitt liv kretsade runt fotboll från att jag var 6 till 17 år. Jag tränade varje dag, gick fotbollsgymnasiet, åkte på elitläger och värvades till allsvenskan. Sen kom skador emellan och jag började skriva musik istället. Det känns verkligen som att cirkeln sluts nu när jag får släppa denna VM-låt, peppa fansen, heja fram landslaget och samtidigt berätta om min egen resa, säger Miss Li.

Mästerskapen pågår mellan den 20 juli och 20 augusti i Australien och Nya Zeeland. Det svenska landslaget spelar de tre gruppspelsmatcherna mot Sydafrika den 23 juli, Italien den 29 juli samt Argentina den 2 augusti.

VM-truppen presenteras av förbundskapten Peter Gerhardsson den 13 juni kl 18.

– Det känns riktigt bra att Miss Li gör vår VM-låt i år. Hon är en av våra allra största svenska artister och redan från första gången vi fick höra låten – när Miss Li besökte laget i Malmö i april – kändes det självklart att låten kommer bära fram både oss och alla supportrar under mästerskapet, säger Zećira Mušović, landslagsmålvakt.

Våran sång släpps den 9 juni på Sony Music.

Christel Valsinger