5 juni 2023

Fler avhopp – Rosendal Garden Party dag 1 ställs in

I förra veckan ställde brittiska rapparen Stormzy och singer-songwritern Tiana Major9 in sina spelningar på Rosendal Garden Party. Nu har även afrobeatartisen Asake gått samma väg, vilket gör att hela första festivaldagen måste ställas in.

I en intervju med SVT nyheter säger Johanna Beckman, innehållsansvarig för Rosendal garden party, att hon aldrig varit med om något liknande och att det är en stor besvikelse. I ett mail har Asakes team uppgett produktionstekniska anledningar och avhoppet ska inte ha med de tidigare inställda spelningarna med Stormzy och Tiana Major9 att göra.

Festivalarrangörerna undersöker om Cherrie, som också skulle spelat på torsdagen, kan spela någon av de andra tre dagarna istället.

Inköpta biljetter för torsdagen återlöses och festivaldagen flyttas från Djurgården till Frihamnen, och blir en klubbkväll istället.

Christel Valsinger