3 juni 2023

Chris Blackwell i möte med Island Records Sweden

När Island Records-grundaren Chris Blackwell var i Sverige förra veckan för att ta mot Polarriset passade han på att möta sina svenska arvtagare på Island Records Sweden. 

Chris Blackwell grundade Island Records 1959 och kontrakterade bland annat Bob Marley, U2, Cat Stevens, Grace Jones och Roxy Music. För det och annat belönades han som bekant med årets Polar Music Prize. Under Stockholmsbesöket tog Blackwell sig också tid att träffa teamet på Island Records Sweden och sitta ner och dela med sig av sina erfarenheter.

Mötet ägde rum på Grand Hotel i Stockholm. Island Records Sweden drivs av Jens Malmlöf, Kristian Riffo, Shewit Tesfagabreal och Christoffer Silverberg. De arbetar med artister som Molly Hammar, Mapei, Mohelá, Rymdpojken, Malik Dalasi, Petrus, Jacqline Moss, Youzie och Lucaz. Vid sidan av etiketten driver man även bolagets studio vid Nytorget i Stockholm.

Lars Nylin

På bilden från vänster Kristian Riffo, Jens Malmlöf, Chris Blackwell, Christoffer Silverberg och Shewit Tesfagabreal.