30 maj 2023

Sony Music Publishing & The Very Good kontrakterar Benjamin Ingrosso

Sony Music Publishing Scandinavia har tillsammans med sin samarbetspartner The Very Good ingått ett exklusivt förlagsavtal med artisten och låtskrivaren Benjamin Ingrosso.

Upplägget är unikt och specialanpassat för Benjamin då Sony Music Publishing och The Very Good, vars förlag administreras av Sony, slår sig ihop med gemensam och dubblerad A&R-styrka.

– När man arbetar med en kreatör som Benjamin så är det tydligt att en av de viktigaste pelarna för hur hans team skall vara utformat är att ha ett kreativt stöd på en ny nivå, om man vill uppnå något som ingen gjort förut. Något vi såklart vill göra. I den unika konstellation vi har fått ihop, tillsammans med SMP och TVG, så känns det som att den funktionen har blivit fylld. Jag är extremt peppad på att se hur både musiken såväl som Benjamin som låtskrivare kommer kunna fortsätta att utvecklas framöver med ett team som dem bredvid oss, säger Tim Collins, manager.

– 2023 har varit ett år av många milstolpar, förändringar och utmaningar som pushat mig både som person, artist och låtskrivare. Efter många möten och samtal så kändes det som en självklarhet att hitta nytt hem hos SMP och TVG. Det känns både peppat, nervöst och spännande att ta detta nya kliv och jag är extremt taggad på allt som vi siktar på att göra tillsammans, säger Benjamin Ingrosso.

–  Vi är otroligt stolta över att få jobba med Benjamin och få välkomna honom till Sony Music Publishing-familjen. Det är ett otroligt privilegium att få ha varit med i starten av Benjamins karriär och att nu få ta vid och återförenas under en väldigt spännande tid. Han är inte bara en otrolig artist och entertainer, han är ett musikaliskt geni! Vi är oerhört glada att få vara en del av hans team och hjälpa honom nå nya höjder, som både artist och låtskrivare. Vi är också otroligt glada över att göra detta tillsammans med teamet på The Very Good, en riktig power-kombo! säger Atena Banisaid, Senior A&R Manager på Sony Music Publishing Scandinavia.

– Vi på The Very Good är väldigt hedrade och taggade på att få jobba tillsammans med en stjärna som Benjamin Ingrosso. Han är utan tvekan en av de mest drivna kreatörer vi har träffat och en fulländad underhållare och artist med sin karisma, sin röst och sitt engagemang. Med nytänkare som Tim och Carl på management känns det hela ännu mer inspirerande och som att potentialen helt enkelt är oändlig.
Känns även extra kul att göra detta tillsammans med Atena, Johnny och hela SMP. En ny typ av samarbete för TVG och SMP, lagom till att vår relation rullar in på sitt 14:e år, säger Jakob Emtestam och Dan Karlström, The Very Good.

Benjamin Ingrosso har sålt 16x Guld, 12x Platina och har över 750 miljoner streams totalt. Han har vunnit TV-priset Kristallen och vann 2022 års Grammis i kategorin Årets Artist.

Han är just nu aktuell med den senaste säsongen av succéprogrammet Benjamins på TV4 samt sin kommande – och till största delen utsålda – sommarturné Allt Det Vackra som har premiär på fredag.

På bilden syns från vänster Jakob Emtestam (TVG), Dan Karlström (TVG), Tim Collins (manager), Benjamin Ingrosso, Atena Banisaid (SMP), Johnny Tennander (SMP) och Christoffer Lindh (SMP).

Christel Valsinger