30 maj 2023

4 Snabba: Nataša Marijana och Rebecca Tegegne/ Ladieslove

På onsdag arrangeras för första gången boutiquefestivalen Cyme Fest på Trägårn i Stockholm, med artister, DJ:s, och popupmarknad. MI fick 4 snabba med Nataša Marijana och Rebecca Tegegne från Ladieslove, som ligger bakom konceptet.

Var har in hittat inspiration till festivalen? 
– Vi har alltid uppskattat och tagit del av platser där likasinnade personer möts och inspireras av varandra. Konceptet Cyme Fest växte fram ur en längtan efter fler kulturupplevelser med fokus på nya och intressanta talanger där man samtidigt tar fram initiativ som bidrar till en mer jämställd livescen. Med Cyme Fest hoppas vi skapa en grogrund för framväxande, kvinnliga akter.

Ni samarbetar med Luger och Live Nation. Hur är det organiserat?

– Vi har skapat ett samarbete som lyfter våra olika expertisområden. Ladieslove står bakom det kreativa som konceptidé, identitet, kurering m.m. Live Nation och Luger är arrangörerna bakom festivalen och ansvarar bland annat för bokning och produktion.

Världsstjärnan och tunga bokningen Ayra Starr har ställt in, meddelade ni för några dagar sedan. Hur påverkar det genomförandet av festivalen att tappa ett så stort namn så nära inpå?

– Det är såklart jättetrist när något sådant händer och precis som alla andra såg vi verkligen fram emot att få se henne live. Men, i det väldigt trista nyheterna kom även några positiva faktorer, vi fick möjligheten att addera våra två nya akter Dréya Mac och Shaybo från London.

Vad ser ni mest fram emot på onsdag? 
– Att få uppleva alla artister, DJ:s och kreatörer som är en del av festivalen!

Christel Valsinger

På festivalen spelar Amaria BB, Enny, Shaybo, Dréya Mac, Hawa, Nápoles och Venus Anon.