29 maj 2023

Minus och plus i festivalschemat

Sommarens festivalschema, kontinuerligt presenterat i MI, har drabbats av två minusposter. Sthlm Americana ställs in samtidigt som Rosendal Garden Party i Stockholm blir en dag mindre. Men längst i söder kommer även ett plus.

Det är sedan arrangörsbolaget Northern Trail försatts i konkurs som bolagets evenemang Sthlm Americana ställs in.  ”Istället för att få fira 20 år med stil, så måste jag tyvärr meddela att Northern Trail idag försatts i konkurs. Mitt i att få presentera det sista av festivalprogrammet och en hel uppsjö artister inför hösten – bland annat en riktigt magisk bokning som skulle ut imorgon – så är det tydligt att det inte finns något val” meddelad bolaget i sociala medier.

Bolaget ställer in Sthlm Americana, Malmö Americana och Oslo Americana. Bland bokade artister fanns band som Midlake, Calexico och Winhill/Losehill.

Det andra bakslaget i Stockholm är att en av kvällarna av Rosendal Garden Party ställs in. Den 8 juni skulle britten Stormzy kommit till Sverige. Även Tiana Major9:s spelning ställs in.

”På grund av oförutsedda logistiska problem bortom allas kontroll kommer 8 juni inte att kunna genomföras som planerat”, skriver festivalarrangörerna på Instagram. Istället kommer man nu att arrangera en fest på Banankompaniet i Frihamnen. Övriga dagar på Rosendal Garden Party – med bl a The War On Drugs, Thåström och Eva Dahlgren – ska inte påverkas.

Plusset kommer i Malmö. Där förstärks South Ocean Festival med en mindre scen för lokala band. Bland andra Raindear, Dalaplan och VA Rocks är nu klara för festivalen som på stora scenen har namnen Florence + the Machine, Father John Misty, Röyksopp, The Libertines, Benjamin Ingrosso, Dina Ögon, Albin Lee Meldau och Smith & Tell.

Lars Nylin