29 maj 2023

4 Snabba: Sebastian Smedberg, Love Street Music

Den Oslo-baserade PR-byrån Love Street Music drivs av svensken Sebastian Smedberg och under året öppnar den svenskt kontor. MI sökte Sebastian för ett snack om bolagets jobb för t ex V2 och Nettwerk.

Vad är Love Street Music?

– Love Street är en PR- och kommunikationsbyrå som jag startade i 2018. Vid årsskiftet 2022/23 öppnade bolaget sitt första kontor i Köpenhamn och under 2023 planeras öppnandet av det första svenska kontoret. Bolaget har sedan starten haft fokus på att aktivt arbeta över landsgränserna i Skandinavien och försöka hitta en modell som passar både skivbolagen och artisterna vi samarbetar med. Detta görs för att täcka behoven vid nya singel-, EP- eller albumsläpp. Idag arbetar Love Street med en rad internationella och skandinaviska artister samt skivbolag. För närvarande samarbetar vi exempelvis med: Ásgeir, Ash Olsen, Björk, Beharie, brenn., Kaiser Chiefs, Dottie Andersson, Luke Elliot, Paris Paloma, Emilie Adams, SYML, One Little Independent Records, V2 Records, Nettwerk Music Group, The Orchard, Icons Creating Evil Art och många fler.

Vilka skivbolag jobbar ni med och hur?

– Det varierar beroende på avtalet, men oftast gäller det marknadsföring och PR. De tre vi jobbar mest med just nu är Nettwerk, One Little Independent och V2. Vi gör mycket PR för många av Nettwerks artister, men jobbar även med digital försäljning och pitchning gentemot streamingtjänster åt dem. För V2 och OLI är det mycket PR och digital marknadsföring. Just nu har vi även flera spännande PR-kampanjer med svenska ICEA och The Orchard.

Vem är du själv?

– En musiknörd som är besatt av att hitta nya vägar och möjligheter att förverkliga min vision med de olika bolagen jag är involverad i. Jag jobbar till vardags mest med Love Street och Langs Akerselva-festivalen, men är även en del av managementbolaget Blu Perspective som drivs av min partner, Viljar Siljan. Jag anser att arbetet är en stor del av min identitet då musik är mitt absolut största intresse. Jag kommer ursprungligen från Falun, men har flyttat runt på x-antal olika platser för att till slut hamna i Oslo, som jag numera titulerar som mitt ”hem”. Jag trivs enormt bra här och i Norge generellt. Jag tillbringar mycket av min fritid tillsammans med min flickvän och hennes son, två individer som ger mig ro och balans i livet. Jag älskar gammal svensk poesi, men det sista året har jag också varit helt besatt av NBA-basket.

Vad händer i sommar som det går att berätta om redan nu?

– I sommar har vi ett gäng helt fantastiska albumsläpp som det ska bli kul att få jobba med. Norska Emilie Adams kommer att släppa ett av de mest konstnärliga projekten jag har stött på de sista åren, även Ash Olsen kommer med en strålande platta 16:e Juni. Nettwerk har flera fantastiska releaser planerade i sommar, likaså OLI och V2. Överlag så är det massvis av releaser med artister som jag genuint älskar. Det blir även mycket fokus på festivalen www.langsakerselva.no som jag startade tillsammans med Roar Smelhus i 2022. Det är ett stort passionsprojekt som jag tror kommer att bli något helt speciellt under de nästkommande kommande åren. Festivalen kommer att successivt växa längs den ikoniska älven ”Akerselva” som sträcker sig genom hela centrala Oslo. Vi etablerade Langs Akerselva i området Nydalen med en kapacitet på 2500 personer per dag, men redan år 2024 planerar vi att etablera ett nytt festivalområde längre ned mot centrum, vilket kommer att öka kapaciteten till cirka 10 000 personer per dag. Festivalen arrangeras 18:e och 19:e Augusti.

Lars Nylin