26 maj 2023

SVERIGETOPPLISTAN: Ny etta för Hov1; Ghost med kvadrupel

Det blev ett tufft mellan Hov1 med Grät [EMI/Universal] och Käärijä  med ESC-tvåan Cha Cha Cha [Warner/Warner]. Till sist vanns Finnkampen av Hov 1 som hoppar upp en plats. På albumsidan sopar Ghost hem en kvadrupel ettor med cover-EP:n Phantomime [Reaktor/Universal].

Utöver skiftet i toppen är det bara två anmärkningsvärda förändringar på en stabil topp 20. Två nyheter: Bianca Ingrosso går in som nummer 3 med Superstar [Caia/Universal] och LOAM som 19 med Ja hoppas [Dream/Sony].

För Hov1 innebär topplatsen etta nummer 14. Bianca Ingrosso nådde plats 3 med sin tidigare singel Blomstertid. Precis som den gången är Superstar – en cover av Jamelias hit – reklammusik för sminkföretaget Caia.

Ghost toppar stora listan, fysiska, vinyl och föga överraskande även rocklistan med sin femspåriga cover-EP med låtar av Genesis, Television, The Stranglers, Tina Turner och Iron Maiden.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se 

Lars Nylin