23 maj 2023

Erik Törnquist ny ledamot i Musikförläggarnas styrelse

Erik Törnquist har valts in som ny ledamot i Musikförläggarnas styrelse. Han arbetar sedan 2017 på Universal Music Publishing och har titeln Head of Administration & Business Affairs. 

Erik Törnqvuist är kultur- och litteraturvetare från Linköping med gedigen erfarenhet inom musikbranschen. Effterfem år på  Stim under 90-talet har han arbetat på BMG Music Publishing och Warner Chappell Music Publishing innan han kom till Universal Music Publishing. Han har tidigare varit ordförande i Musikförläggarnas arbetsgrupp DoDa under 10 års tid.

– Det ska bli väldigt roligt och spännande att bli en del av Musikförläggarnas styrelse och jag hoppas att jag med mina snart 30 år av musikadministration, på Stim och olika musikförlag, ska kunna bidra till arbetet att slå vakt om upphovsrättens och musikens värde från förläggarperspektiv. Det är en utmaning att verka i en bransch som är i ständig förändring och en ynnest att få jobba med mitt största intresse och odla mitt musiknörderi, säger Erik Törnquist i en artikel på Musikförläggarnas hemsida.

Erik Törnquist valdes in under stämman den 28 april. Då avtackades även avgående ledamoten Martin Ingeström för sina år i Musikförläggarnas styrelse av ordförande Titti Mangert.

Christel Valsinger