16 maj 2023

Fortsatt succé för Loreen och ”Tattoo”

Femma på Spotifys globala lista och det mest streamade bidraget från Eurovision 2023 på Spotify. Dessutom på väg mot topp 10 i England. Framgångarna fortsätter för ESC-vinnaren Tattoo med Loreen. 

I samband med Kulturskolans dag den 16 maj firades Loreen i Kungsträdgården i Stockholm igår. SVT var på plats och sände direkt med Per Sinding Larsen som programledare och Loreen framförde sin vinnarlåt, som just nu gör succé även utanför Eurovision Song Contest.

Direkt efter ESC låg Tattoo femma på Spotifys lista över de mest spelade låtarna i världen. Låten är också den mest streamade låten globalt på ett dygn av en svensk kvinnlig artist någonsin, enligt Spotify. Från Eurovision 2023 är Tattoo det mest streamade bidraget av alla.

Enligt uppgifter från Billboard är Loreen även på väg att få en topp 10-hit i Storbritannien. Enligt mätningarna som görs mitt i veckan får hon en niondeplats om utvecklingen fortsätter. På Spotify top 50 för Storbritannien är hon just nu etta.

Mest streamade bidragen på Spotify från Eurovision 2023 i samtliga deltagande länder:
1. Tattoo – Loreen
2. Cha Cha Cha – Käärijä
3. Queen of Kings – Alessandra
4. Unicorn – Noa Kirel
5. Due Vite  – Marco Mengoni
6. Solo – Blanka
7. Évidemment – La Zarra
8. Who the Hell Is Edgar? – Salena, Teya
9. My Sister’s Crown – Vesna
10. I Wrote A Song – Mae Muller

Christel Valsinger

Läs mer: Loreen skrev historia