15 maj 2023

Jessica Brandt befordrad till Senior Vice President A&R på Universal Music Publishing

Universal Music Publishing Scandinavia befordrar Jessica Brandt till Senior Vice President A&R, Nordic Region.  Hon rapporterar till VD Jonas Wikström.

Jessica Brandt började på UMPG 2008 och har det senaste decenniet varit verksam som A&R på förlaget. Hon har bland annat kontrakterat och jobbat med upphovspersoner som Elias Kapari, Daniela Rathana, Calle Lehmann och Maja Francis.

Vid sidan av A&R-arbetet har Jessica varit medgrundare till Rec Collective, en kurs i musikproduktion för kvinnliga låtskrivare, samt suttit i ledningsgruppen för Musikmakarna.

I sin nya roll blir Jessica Brandt ansvarig för UMPG:s A&R-avdelning i Norden.

– Jessica och jag har jobbat tillsammans sen många år. Det har varit fantastiskt att på nära håll se henne utvecklas och samla erfarenheter i vår bransch. Ingen utmaning har varit för stor. Hennes förmåga att bygga relationer och förtroende, hennes passion och målmedvetenhet samt hennes kreativitet och nyfikenhet gör henne sammantaget till en extremt kompetent A&R. I sin nya roll blir Jessica nu ansvarig för bolagets briljanta A&R-avdelning och dess arbete med de upphovspersoner vi representerar. Jag ser fram emot att se Jessica utvecklas vidare i sin nya roll och är tacksam för att ha henne vid min sida,  säger Jonas Wikström.

– Jag är jätteglad och tacksam för förtroendet! Omgiven av ett kunnigt, kreativt och passionerat A&R-team liksom låtskrivare och artister av världsklass så ser jag fram emot att fortsatt hjälpa till att skapa möjligheter och framgång med detta otroliga gäng, säger Jessica Brandt.

Christel Valsinger