15 maj 2023

Jelassi, Little Dragon, Stella Explorer mfl till Porsche Scopes

Den 26-28 maj arrangeras den internationella festivalen Porsche Scopes i Stockholm för första gången. Festivalen, som har fri entré, kommer att bjuda på framträdanden och installationer av kreatörer inom konst, musik, design och tech på Värmeverket i Bredäng.

Scopes lanserades i Berlin år 2018 för att, med arrangörens ord, skapa utrymme för banbrytande lokala kreatörer och meningsfullt innehåll. Sedan dess har festivalen ägt rum i Tokyo, Warszawa, Amsterdam, Singapore och Tel Aviv.

Nu är programmet klart för den första svenska upplagan av festivalen. Bland artisterna finns
Little Dragon, DJ Seinfeld, Jelassi, Alma, Stella Explorer, Nápoles, Elliphant och Arvida Byström, konstnär nu som artistdebuterar.

Festivalen bjuder även på konstinstallationer av bl.a. Swedish Girls, Dang/Ho & Musoke Productions, Biz Art, Fabian Bergmark Näsman och Emotional Landscape, samt modevisning av handstickade märket Imaskopi. Dessutom arrangeras samtal med fokus på hur AI påverkar kulturen och hållbarhet i modevärlden.

Christel Valsinger