15 maj 2023

De uppträder vid utdelningen av Polar Music Prize

Den 23 maj hedras årets mottagare av Polar Music Prize – Angélique Kidjo, Chris Blackwell och Arvo Pärt – vid en ceremoni i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm. Nu är det klart vilka artister och musiker som medverkar vid ceremonin.

Den svenska kungen delar i år ut Polar Music Prize till Chris Blackwell, grundare av det legendariska skivbolaget Island Records, Angélique Kidjo, femfaldig Grammy Award-vinnare samt Arvo Pärt, en av världens mest spelade nu levande kompositörer.

Som traditionen bjuder kommer också flera svenska artister och musiker att vara på plats och hylla pristagarna. Benjamin Ingrosso, Anna Ternheim, Daniela Rathana, Deportees och Desmond Foster framför hyllningar till Chris Blackwell, medan Lisa Ekdahl och Ysee hyllar Angélique Kidjo. Joshua Idehen kommer att göra en tolkning tillägnad både Blackwell och Kidjo medan S:t Jacobs Kammarkör samt pianisten Karin Haglund och violinisten Claudia Bonfiglioli framför två av Arvo Pärts berömda verk.

Under kvällen medverkar även studenter från Musikhögskolan Ingesund och Kungl. Musikhögskolan.

Kvällens husband leds av kapellmästare Stefan Olsson och konferencier för prisceremonin är mezzosopranen och musikjournalisten Boel Adler.

Hela prisceremonin kan ses via TV4 Play från kl. 18 och Polar Music Prize YouTube-kanal sänder ceremoni, bankett och intervjuer med gäster från kl. 18.

Christel Valsinger