30 april 2023

London-showcase för Icons Creating Evil Art

Stockholmsetiketten Icons Creating Evil Art satsar även brittiskt. Närmast med showcase i London 9/5 som presenterar bland annat Göteborgstrion Internet Friends (bilden) för den engelska publiken.

Showcasekvällen arrangeras ihop med bolagets Londonfilial och presenterar utöver Göteborgsbandet Internet Friends även norska Lazy Queen, skotska Baby Strange och Brighton-baserade Gaffa Tape Sandy.

Ansvarig för Icons Creating Evil Art i London är Gavin Harry. Carl-Marcus Gidlö på svenska kontoret säger om denne och samarbetet:

-Jag har känt Gavin i nästan 15 år – och arbetat tillsammans i andra roller tidigare. När han kom till oss med idén att gå samman under pandemin, slutade vi med att vi signade Baby Strange tillsammans och insåg snabbt att vi inte bara borde arbeta tillsammans – vi borde samarbeta. Storbritannien har varit ett stort fokus för oss sedan dess och vi hoppas att evenemang som showcaset i London kommer att bli mer regelbundna för oss som etikett.

Grundat i Stockholm 2015 och med global distribution via Ingrooves representerar Icons Creating Evil Art över 1 000 releaser från mer än 60 artister som inkluderar Flora Cash,Lera Lynn, Jesse Malin och Tommy Stinson liksom nyare namn som Murdo Mitchell, Tribe Friday och Luke Elliott.

Showcaset 9/5 hålls på The Sebright Arms med adress 31-35 Coate St, London E2 9AG.

Lars Nylin