Nordisk vinkel vid Manifestival

I helgen följs SOM:s Manifestgala upp i Göteborg med Manifestival, med livemusk och panelsamtal.

Vid SOM:s Manifestivalgala tidigare i år avslöjades att det skulle följas upp. Nu på lördag 29 april sker det med Manifestival i samma Göteborg där prisgalan hölls.

Festivalen i sig rör sig mellan tre av Göteborgs scener. Framträder gör Anders Enda Barnet, Pelicat (NO), Jaguair, Aevy Lore, Julia Bengston, Rebecca Sjöberg och Folkdivizjon. 

Panelsamtalen hålls på Fyrens Ölkafé, det huvudsakliga festivalprogrammet hålls på Oceanen och efterfesten på Yaki-Da.

Programmet för panelsamtalen har nordisk vinkel:

16.00-16.45 ”Att jobba mot hela Norden”

Ett samtal mellan indiebolagsförening, bokare och PR-person om hur man kan jobba praktiskt mot hela Norden från Sverige.

Vad finns det för fallgropar och vad bör man tänka på? Vad har språket för betydelse och hur ser intresset för svensk musik ut i Norden? Vad finns det för vägar ut i Norden man missar?

Mats Hammerman från SOM samtalar med:

Ísak Ásgeirsson som driver den Göteborgsbaserade PR-byrån Kniven PR och är label manager på skivbolaget Welfare Sounds & Records. Han har arbetat med PR för artister som Moby, Den svenska björnstammen, Terra och Carl Norén.

Ebba Westerberg, slagverkare, frilansmusiker och projektledare. Har bokat sina egna band i många år samt jobbar nu med utbildning av personer till ett nytt bokningsbolag i Göteborg – Bunkern bokar.

17.00-18.00

”Live i Sverige, Norge, Danmark”

Sverige är ett litet land, samma gäller Norge och Danmark – men tillsammans är vi en befolkning på 22 miljoner människor. Då är vi plötsligt en stor marknad, en som många inte riktigt har grepp på och strategier för. Ser vi oss som delar i en enhet? Hur tar livebranschen sig an möjligheterna med att öka antalet konserter, turnéer och festivaler? Inser management vilken potential som finns utanför de egna gränserna? Tänker skivbolag på att utöka sina försäljningsytor? Är artisterna intresserade? Vilka är framgångsfaktorerna? Vilka boxar behövs tickas i för att ta sig över gränserna, vilka har lyckats och var är startpunkten?

Yohanna Eek är en projektledare och musiker/kompositör från Göteborg, Sverige. Sedan tre år tillbaka driver hon plattformen Yoha Sounds där hon producerar musik för konst, kommunikation och liveshower. Yohanna har en gedigen bakgrund som producent/kurator, främst från Imagine Sweden Festival. Idag arbetar hon som koordinator på Teater Aftonstjärnan och frilansar i olika sammanhang, bland annat Westside Music Sweden, och hon är även aktiv som slagverkare med bandet Downtown Samba. https://yohasounds.com/

Jonas Rohdos driver skivbolaget Rohdos Records samt studion Rohdos Garage, och är mer än aktiv som både producent, mixare och musiker. Han har vunnit norska Grammies, Spillemanspriset, inom produktion och turnerat i både Norge, Sverige, Europa och Japan som musiker. Just nu fokuserar han på studiojobb och det egna bandet Pelicat, som är aktuella med releaser våren 2023. https://www.rohdosrecords.com/

Daniel Johansson bokar musiken till Kulturkalaset, Göteborgs kulturfestival samt Göteborgs Jubileumsfestival. Daniel har arbetat i musikbranschen sedan 2005 och har genomfört 1000+ konserter genom åren, på allt från små klubbar till stora arenaevenemang. https://goteborgskulturkalas.se

Fri entré – ingen föranmälan

Arrangörer: SOM och Westside Music med stöd av Sensus, Kulturrådet och Merlin

Lars Nylin