24 april 2023

Per Gessle i samarbete med David Guetta

PG Roxette släpper en ny EP bara fyra månader efter albumet ”Pop-Up Dynamo!”. EP:n med namnet ”Incognito” består av flera flera olika låtskrivarsamarbeten, ett av dem är med David Guetta och Giorgio Tuinfort.

– Själva idén med PG Roxette är att förvalta arvet från Roxette på olika sätt – dels att bygga vidare på vårt klassiska sound, men också att testa samarbeten med nya röster, artister, låtskrivare och producenter som kan tillföra spännande idéer, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

David Guetta och GiorgioTuinfort har han haft kontakt med sedan 2014. Tillsammans med Tuinfort gjorde han Save Me A Place som hans projekt Mono Mind toppade danslistan för radio i USA med 2017. Ett annat samarbete, You Hurt The One You Love The Most kom med på albumet Pop-Up Dynamo! förra året.

Incognito spelades in till samma album, men stack ut för mycket från helheten enligt Gessle, och fick vänta. Nu har låten mixats om och landat på EP:n med samma namn. Där ingår också Jelly Moon – en duett med Helena Josefsson skriven med Sebastian Atas från Jubël medan When She Needed Me The Most är ett produktionssamarbete med Andreas Broberger, som bland annat har Malin-My Wall på sång.

Incognito släpps den 28 april.

Christel Valsinger

Foto: Fredrik Etoall