23 april 2023

Sverigetopplistan: Alla slags rekord för Bolaget

Bolaget slår alla slags rekord när Dalagruppen tar över topplistan med Ikväll igen [Big Drop Music/Warner]. Metallica tar hem fyra ettor med nya 72 Reasons [EMI/Universal].

När Bolaget sveper från plats 10 till 1 med nya singeln Ikväll igen sker det efter diverse rekord på Spotify: Låten nådde flest streams på ett dygn under 2023, den slår alla tiders rekord för ett svenskt band på ett dygn, den är näst mest streamad på ett dygn av svenska låtar någonsin. Till det kommer en första addering på P3, bandets första radioaddering någonsin. Totalt hade Bolaget tio låtar på topp 200 i lördags, varav två på topp 5 med Ikväll igen och tidigare listettan Kan inte gå, den senare på plats 7 efter 51 veckor.

Med Bolagets klättring tappar Hov1 till 2 med tidigare ettan Lilla B [EMI/Universal]. Ett mer tydligt fall gör Loreen som faller från 2 till 6 med Tattoo [Universal/Universal].

Veckans högst placerade nykomling är NAOD som 5 med Dumt av dej [Today Is Vintage/The Orchard]. en annan stark start gör Post Malone med Chemichal [Republic/Universal] som 11.

På albumlistorna är Metallica den tunga nyheten i alla bemärkelser. Nya albumet toppar fyra listor: stora listan, fysiska listan, vinyllistan respektive hårdrock-diton.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se 

Lars Nylin