17 april 2023

Darin till Universal Music

Darin har skrivit nytt skivkontrakt med Universal Music. Darin som de senaste åren haft jätteframgångar med låtar både på svenska och engelska och senare i år gör sin hittills största svenska turné.

I ett pressmeddelande inleder Universal Music: ”Det nya avtalet markerar en spännande nystart för Darin och ger honom möjligheten att fortsätta utveckla sin musik och sin konstnärliga vision vidare.”

-Vi är otroligt stolta över att få hälsa Darin välkommen tillbaka till Universal Music familjen. Under det senaste decenniet har Darin etablerat sig djupt in i musikälskares hjärtan och inte bara visat att han kan skriva musik som berör och består, utan också påvisat sitt entreprenörskap genom den karriär han har byggt i Sverige och utomlands. Vi är otroligt glada att få fortsätta denna resa tillsammans med Darin och cementera hans plats som en ikon i svensk och internationell musikhistoria, säger Joakim Johansson, CEO på Universal Music Sweden.

-Det är en spännande tid för mig och Universal just nu med stora planer under året. Jag ser fram emot att arbeta tillsammans med Universal Music kring både min kommande musik och katalog, fortsätter Darin i pressmeddelandet.

Darin är en av Sveriges mest framgångsrika artister och låtskrivare. Genom åren har han samlat på sig flera utmärkelser för sin musik, bland annat sju albumettor och över trettio guld- eller platinasinglar och över en halv miljard spelningar på Spotify. Han har också blivit belönad med flera priser, däribland en Grammis och en MTV Europe Music Award.

-Vi är oerhört glada till samarbetet mellan Darin och Universal Music Sweden. Darin har inspirerat många under hans långa karriär och skördat stor framgång både i Sverige och utlandet. Tillsammans med Universal Music Sweden så kommer vi fortsatt att skapa musikhistoria, säger Johan Söderholm, VD och Manager på Sqream Entertainment.

Darins internationella karriär har tagit fart de senaste åren. Han har turnerat i flera länder, bland annat i Europa och Asien, och hans konserter har lockat stor publik. Darin har också släppt flera internationella singlar och album som har tagit honom till nya höjder. Hans senaste EP My Purple Clouds innehåller flera internationella hitsinglar, bland annat Superstar och Can’t Stay Away, som har placerat sig högt på försäljnings- och streaminglistor runt om i världen. Den senare resulterade bl a i att Darin i Italien vann pris som den mest spelade internationella artisten på radio.  Tidigare i år gick Darin även in på plats 24 på UK radio chart med Can’t Stay Away och var Record of the week på BBC Radio 2.

Hösten 2022 var en intensiv Darin-höst med Så mycket bättre-medverkan och en stor hit med tolkningen av What’s the Point, singelsläppet Satisfaction, Laleh-duetten Vi är på riktigt och utannonserandet av en omfattande arenaturné hösten 2023.

Pressmeddelandet avslutas: ”Med det nya skivkontraktet med Universal Music är Darin redo att ta sin karriär till nya höjder och fortsätta att skapa fantastisk musik som berör och inspirerar.”

Lars Nylin

Bilden från vänster: Erik Backman (Universal Music), Birgitta Bokström (Universal Music), Robert Hanlon (Sqream Entertainment), Joakim Johansson (Universal Music), Darin, Emilie Rosenblad (Universal Music), Leif Käck (Universal Music), Revin Baban (Sqream Entertainment), Johan Söderholm (Sqream Entertainment), Stefan Widmark (Westerberg & Partners Advokatbyrå)