4 april 2023

Joacim Persson förlänger med Kobalt

Kobalt Music har förlängt förlagsavtalet med Joacim Persson, som ligger bakom en av 2022 års största hits, Lost Frequencies & Calum Scott ”Where Are You Now”.

Den produktive producenten, låtskrivaren och entreprenören Joacim Persson, som utgör ena halvan av artist- och producentduon Decco, gick till Kobalt 2019. Tillsammans med Dag Lundberg och Decco-kollegan Sebastian Arman skrev han en av 2022 års största hits, Lost Frequencies & Calum Scotts Where Are You Now. När brittiska Official Charts sammanfattade förra året landade singeln på plats #8 på Top 40 Biggest Songs Of 2022 och plats #9 på Top 40 Most-streamed songs of 2022. Dessutom nominerades den i kategorin International Song Of The Year vid 2023 års Brit Awards.

I Sverige har Where Are You Now nått trippel platina.

Som låtskrivare är Joacim Persson aktuell med ytterligare en Lost Frequencies- singel, Back To You, som streamats över 55 miljoner gånger, Felix Jaehn feat. Ray Dalton Call It Love, som blivit en massiv radiohit i Europa och den franska house-DJ:n Kungs kommande singel.

Som producent är Joacim Persson aktuell med King & Prince Life Goes On. Singeln, som släpptes 22 februari, passerade en miljon sålda exemplar på en vecka och gick direkt in som #1 på Billboard Japan Hot 100.

På bild från vänster: Riccardo Furrer, Lisa Holmgren, Carolina Kreivi, Swantje Weinert, Johan Ekelund (Kobalt) och Joacim Persson.
Foto: Jezzica Sunmo

Christel Valsinger