1 april 2023

Hyllningsgala för als-sjuke Stefan Nilsson

Kompositören Stefan Nilsson har fått diagnosen att han har den mest aggressiva formen av sjukdomen als. Den 8/5 arrangeras en hyllningskonsert med namn som Benny Andersson, Tommy Körberg och Helen Sjöholm.

Det var i februari som Stefan Nilsson fick diagnosen. Nilsson som gjort sig mest känd som kompositör av musik till filmer, som Gabriellas sång, och TV-serier som Skärgårdsdoktorn.

”Min första tanke var: Det går inte! Hur ska jag nu hinna skriva min symfoni och få klart musiken till senaste sångtexten jag just fått av Py? Jag behöver mer tid”, säger han själv i ett pressmeddelande.

Den 8 maj arrangeras hyllningsgalan Musik för livet rum i Filadelfiakyrkan i Stockholm. Tommy Körberg, Helen Sjöholm, Benny Andersson, Sissel Kyrkjebø, Sonja Aldén och Åsa Jinder är bara några av de som framträder i rakt genom verk av Stefan Nilsson.

”Hur ska jag någonsin kunna återgälda detta, tänker jag. Samtidigt försöker jag njuta av allt och mitt mål är att verkligen vara där på konserten och själv få spela på flygeln. Så länge jag kan skapa musik och spela lever jag”, fortsätter Nilsson.

Biljetter köps här

https://musikforlivet.nu/

Lars Nylin

Foto Musikförlivet.nu