1 april 2023

Ännu (panta)mera från Hooja

Gällivares EPA-dunkare Hooja har synts och hörts lite överallt senaste året. Nu blir det ännu mer. Duon återvinner årets Pantamera-låt med titeln Pantamaskineriet (Pantamera).

Sedan debuten 2021 med låten Donkey Kong har Hooja blivit korade till ”Årets artist” på P3 Guld-galan, hunnit vara den mest streamade artisten på Spotify, fått en egen dokumentär i SVT och varit fjolårets mest önskade artist i Musikhjälpen.

Även 2023 blir ett fullspäckat år för duon. Nyligen blev det klart att de är Grammisnominerade som Årets nykomling, och nu släpps nyheten om att Hooja gör årets tolkning på Pantameralåten med låten Pantamaskineriet (Pantamera) [Roxy Recordings].

-Givetvis måste man göra sina plikter här i jordelivet, om något går att göra bra, då ska man göra det och panta är en sån grej. Dels att det blir nya saker av det men även renare i naturen. En ”vin vin” som de säger i Amerika, summerar Hooja i en presstext.

I videon till Pantameralåten, som är regisserad av Jacob Arevärn, får vi följa med till deras husvagn vid älven och uppleva hur magiskt det är att panta. Videon spelades in i hemstaden Gällivare och Umeå. Hooja berättar om inspelningen:

-Inspelningen av videon var i en storlek vi hade svårt att föreställa oss, det var folk till allt! Kändes verkligen som att kliva in i John Travoltas skor där en stund. Otroligt kul att få se hur det går till att jobba med riktiga industriproffs!

Lars Nylin