21 mars 2023

Ladieslove skapar Cyme Fest

Det kreativa kollektivet Ladieslove kurerar en endagsfestival i Stockholm den 31 maj, i samarbete med Live Nation och Luger. På eventet med namnet Cyme Fest kommer artister som Ayra Starr, Amaria BB och Hawa att uppträda.

Cyme Fest fokuserar på hiphop, R&B, Afrobeats, Amapiano m fl subgenrer. Bakom initiativet står Nataša Marijana, Linda Nápoles och Rebecca Tegegne i kollektivet Ladieslove och namnet Cyme har de lånat sitt namn från ett botaniskt fenomen där en ensam blomma först utvecklas från en central stam, som sedan gör det möjligt för andra blommor att växa fritt.

– Konceptet växte fram ur en längtan efter fler kulturupplevelser med fokus på nya och intressanta talanger, och där man samtidigt tar fram initiativ som bidrar till en mer jämställd livescen. Efter många års erfarenheter av att DJ:a och kurera kulturupplevelser hoppas vi kunna bidra med nya inspirerande och meningsfulla upplevelser – nu under paraplyet Cyme Fest, säger Nataša Marijana och Rebecca Tegegne i ett pressmeddelande.

Cyme Fest kommer att äga rum på Trädgården i Stockholm den 31 maj. De första artisterna ut att presenteras är Ayra Starr, Amaria BB och Hawa. Fler artister presenteras under våren.

Christel Valsinger