13 mars 2023

Universal Music Publishing skriver avtal med Jesper Borgen

Universal Music Publishing kontrakterar den norska låtskrivaren och producenten Jesper Borgen för ett exklusivt låtskrivaravtal.  

Jesper Borgen var med och skrev och producerade världshiten Faded  till Alan Walker. Han har haft stor framgång  med fler låtar ihop med Alan, men också med andra globala  artister som Bebe Rexha, Dagny, Girls Generation, Steve Aoki och Jonas Blue.

Jesper Borgen har nominerats till Brit Awards, Echo Awards och Billboard Music Awards samt utsetts till Årets Låtskrivare i Norge.  

Anton Ericson, Universal Music Publishing:

– Jesper är en talang utan dess like. Vi har känt varandra under  många år, och att äntligen kunna knyta Jesper till Universal Music Publishing gör oss oerhört stolta och glada.  Jesper och hans manager Aslak Klever tillhör den absoluta eliten av norsk musikbransch, och efter att ha jobbat under många år med Aslak, är vi nu väldigt stolta över att inte bara kunna kalla Jesper vår vän, utan numera  även vår kollega. Vi tackar för förtroendet och säger välkommen in i familjen till Jesper. 

Aslak Klever, Popular Demand:

– Vårt mål är att alltid skapa de bästa teamen för våra klienter, och en  plattform för våra låtskrivare och producenter att växa och utmärka sig på – speciellt när det gäller internationellt stöd utanför Norden. Vi ser fram emot att fortsätta vår nära relation med Universal Music  Publishing genom att ingå detta nya partnerskap med Universal och Jesper.

Jesper Borgen:

– Jag är väldigt glad över att få möjligheten att börja arbeta med Universal Music Publishing.  Jag känner att stödet och den prioritet som visats hittills har varit väldigt unik. Känner mig väldigt glad över att  kunna starta detta nya kapitel i min karriär tillsammans med Universal Music Publishing-teamet.

Christel Valsinger