7 mars 2023

A-P Records blir Overtone Studios

Epidemic Sound-ägda A-P Records byter namn till Overtone Studios, och tar in Rami Yacoub som Director of Music Development för Nordamerika.

År 2017 grundades A-P Records av Alex Papaconstantinou, ett independentbolag fokuserat på s.k. ”mood-musik”. Under förra året köpte Epidemic Sound upp bolaget, och nu byter bolaget kostym och döps om till Overtone Studios.

Bolaget samarbetar med producenter, musiker och artister som skapar musik som kan användas för att förstärka upplevelser och känslostämningar bland såväl varumärken och affärsverksamheter som privatpersoner. Den utgivna musiken har många miljarder strömmar på streamingplattformarna, och musikskaparna har en 50/50 split på intäkterna från streaming.

I samband med förändringen tar man också in Rami Yacoub som Director of Music Development för Nordamerika. Han utgår från Los Angeles, och har som bekant en lång erfarenhet i branschen, från Cheiron-studion i slutet på 90-talet, och har arbetat med artister som Ariana Grande, Britney Spears, Madonna, Selena Gomez och många fler. Hans jobb kommer vara att leda företagets internationella expansion genom partnerskap med framstående låtskrivare.

Han kommenterar det nya uppdraget:

– Jag tror på den inre kreativitet som varje människa besitter och jag oerhört exalterad över att få samarbeta med Overtone Studios och att få hjälpa artister att utveckla deras musikaliska superkrafter. Med en spännvidd från pianister och violinister till låtskrivare, beatkreatörer och vokalister – jag ser fram emot att få arbeta tillsammans med teamet på Overtone Studios för att guida artister och hjälpa dem att skapa grym mood-musik för hela världen.

Tom Höglund, VD för Overtone Studios, säger också:

– Vi är oerhört glada över lanseringen av Overtone Studios och att grymma Rami Yacoub
ansluter till vårt team. Med A-P Records som grund har vi skapat en kraftfull kombination av expertis och erfarenhet tillsammans med några av de mest begåvade musikerna och producenterna i musikbranschen. Vårt mål är att förse kunderna med en verkligt exceptionell, skräddarsydd ljudbild som kommer att ta dem till deras önskade stämning. Vi har en spännande tid framför oss!

Mer information finns på https://www.overtone-studios.com/

Daniel Johansson
daniel@musikindustrin.se