4 mars 2023

Sverigetopplistan: Dubbelt nytt i topp

Såväl singel- som albumlistan får en helt färsk etta. Loreen sveper in i topp med Tattoo [Universal/Universal] medan stora albumlistan tas över av Yasin med Pistoler, poesi och sex [GG].

Singellistan får ett radikalt nytt utseende denna vecka. Till att börja med tappar tidigare ettan Miley Cyrus med Flowers [Columbia/Sony] till plats 4. Men inte minst sveper Melodifestivalen in på allvar toppat av Loreens andra etta. Första gången var givetvis 2012 med Euphoria. Senast Loreen syntes på listan var 2017 med Statements. 

På topp 10 märks ”Mello” med Theoz och Mer av dig [Giant/Warner] som 7, upp från 9, och nykomlingen Smash Into Pieces med Six Feet Under [Smash Into Pieces] som 8.

Men det finns fler nyheter: Ant Wan går in som 2 med Gata [Ant Wan] nedan Hooja startar som 5 med Kommer du ihåg? [Roxy/Playground].

Rasmus Gozzi & Fröken Snusk ligger trots förändringarna omkring stabilt so 3 med Rid mig som en dalahäst [Gozzi Records]. Miriam Bryant och Veronica Maggio tappar däremot från 4 till 6 med Under någon ny [Warner/Warner].

Miss Li har klättrat med Hälsa gud [Pistol Packin/Sony] men faller nu från 8 till 16.

Starkaste övriga nyhet på albumfronten är Lasse Stefanz som är ny 2 på stora listan med Världens bästa Lasse Stefanz [Mariann/Warner] och toppar fysiska listan.

Alla fakta om listorna på https://www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin