21 februari 2023

Trummaskin för Hjärtebarnsfonden på auktion

Den audiovisuella designern Love Hultén har tillsammans med techbolaget Teenage Engineering och byrån Abby World, skapat en trummaskin baserat på hjärtslag hos barn med medfödda hjärtfel. Nu säljs trummaskinen på auktion, till förmån för Hjärtebarnsfonden.

Maskinen som heter CHD–4, fungerar som en modulär synt och producerar rytmer baserade på EKG:er från barnen Liv, Vincent, Janiyah och Wega, som alla har medfödda hjärtfel.

Trummaskinen, ett konstverk av Love Hultén som kombinerar elektronisk utrustning med organiska material och träarbete, säljs nu på auktion genom Stockholms auktionsverk. Auktionen avslutas den 28 februari.

För kampanjen står byrån Abby World och syftet är att skapa engagemang och driva donationer till hjärtebarnsfonden. I delar av kampanjmaterialet har låten Every heartbeat [Universal Music Publishing] med Robyn och Kleerup använts.  Abby World har tidigare även gjort kampanjen ”Dante’s Heartbeats” för Hjärtebarnsfonden, då med The Knifes låt Heartbeats, tolkad av Amason. Kampanjen vann guld på Clio Awards 2021.

Besök kampanjsidan här.
Följ auktionen här.

Christel Valsinger