21 februari 2023

Titiyo och Jireel bland artisterna i Songland

Den 24 mars är det start för SVT:s nya musikprogram Songland, där nya låtskrivartalanger får chansen att skapa musik för etablerade artister. Nu är det klart vilka artisterna är.

I Songland är det själva låtskrivandet som står i centrum. Under hösten har SVT sökt låtskrivartalanger som vill få chansen att få sin låt utgiven av en svensk, etablerad artist. Till sin hjälp har låtskrivarna tre coacher, de välkända hitmakarna Linnea ”Nea” Södahl, Carl Falk Gramer och Elias Kapari. I varje avsnitt medverkar fyra nya låtskrivare som får pitcha sina låtar för de medverkande artisterna, därefter får de hjälp att förfina sina verk.

Nu är det också officiellt vilka artister som medverkar i de sex avsnitten. Cherrie, Cornelia Jakobs, Jireel, NOTD, Oscar Zia och Tityo kommer under seriens gång att välja varsin låt att ge ut, från de deltagande låtskrivarna.

Serien har premiär den 24 mars.

Christel Valsinger