13 februari 2023

Hooja blir mobilspel

Hooja fortsätter sin erövring av Sverige. Efter ett antal singlar högt på Sverigetopplistan och vinsten som Årets Artist/Grupp på P3 Guld-galan blir Gällivare-akten nu tv-spel.

Det är samma bolag, Aurora Punks, som gjorde videon till Hoojas genombrott Banan melon kiwi & citron som står bakom. Hooja beskriver i en presstext:

“Vi ville göra en video som fick en att känna att man styrde den likt ett 16-bitarsspel. Vi och våra polers vart såpass imponerade av musikvideon så vi tyckte det var givet att göra ett riktigt spel. Kommer ihåg när man satt hemma på sitt pojkrum i byn och plöjde igenom spel för spel på den där 16-bitarsmanicken, det var en helt annan feeling då jämfört med dagens jippo-hajteckspel. Vi vill ta alla polers tillbaka till den feelingen, den tiden. Därför känns det fränt att släppa ett riktigt 16-bitarsspel som tar en på en resa tillbaka till byn och pojkrummet.”

Spelet är en så kallad ”endless runner” för Android och iOS, där spelkaraktären (Hooja) springer genom Stockholm. Spelet har också duons musik i bakgrunden och målet är att samla kassetter och låsa upp låtar i spelet. Spelet befinner sig just nu i utveckling, datum för släppet är inte bestämt men kommer att ske innan sommaren. Den som vill beta-testa spelet innan släpp, eller bara följa utvecklingens gång, kan registrera sig på Hooja-spelets hemsida.

Hooja finns på Roxy Recordings. 

Lars Nylin