12 februari 2023

Denniz Pop Awards öppet för ansökan

Ännu en gång öppnar Denniz Pop Awards upp för nya artister, låtskrivare och producenter att skicka in sina bidrag och ha chansen att nomineras i någon av de tre priskategorierna. I år firar priset, som instiftades till minne av producentstjärnan Denniz Pop, dessutom 10 år.

Nio talanger ska nomineras i de tre kategorierna ”årets rookie artist/band”, ”årets rookie låtskrivare/producent” och ”årets internationella rookie”. Förra året fick Max Martin, Tove Lo och Rami Yacoub tillsammans med dom andra i juryn in cirka 4000 bidrag att lyssna igenom.

– Vi ser väldigt mycket fram emot Denniz Pop Awards 2023, inte bara för att ännu en gång få chansen att lyfta fram ung talang som vi tror har en stor chans att slå igenom internationellt utan även för att priset i år firar 10-årsjubileum. I ett helt decennium har vi haft äran att föra vidare Denniz Pops inspirerande arv och vi ser verkligen fram emot årets bidrag, säger Jacob Schulze, juryordförande och initiativtagare till Denniz Pop Awards.

När juryn utsett de nominerade är det allmänhetens tur att rösta fram sina favoriter i en omröstning som startar den 15 maj. Vinnarna i de tre kategorierna får förutom äran även en prischeck på 10 000 US dollar var. Alla vinnare presenteras under Denniz Pop Awards gala i Stockholm som äger rum i juni 2023.

I juryn för Denniz Pop Awards sitter Max Martin, Tove Lo, Rami Yacoub, Jörgen Elofsson, Andreas Carlsson, Jacob Schulze, John Amatiello, Lisa Miskovsky, Alexander Kronlund, Doris Daga och Per Magnusson. Individer som, tillsammans med Denniz Pop, har bidragit till “det svenska musikundret”.

Ansökan görs här på Denniz Pop Awards hemsida. Där går det också att föreslå mottagare av hederspriserna The Grand Prize och Årets MVP.

Sista dag för ansökan är den 5 april.

Christel Valsinger