7 februari 2023

Luke Elliot skriver avtal med Icons Creating Evil Art

Den amerikanske singer/songwritern Luke Elliot har skrivit ett avtal för världen med svenska Icons Creating Evil Art och släpper i maj sitt tredje album.

Efter att ha släppt två kritikerrosade album sedan 2016, har Luke Elliot blivit känd för, som det beskrivs i ett pressmeddelande: ”sina övertygande liveframträdanden, sin filmiska musikalitet och ett gediget låtskrivande. Det sistnämnda är präglat av djärv sensibilitet, poetiska texter och kusliga, episka berättelser.”

Elliots nuvarande hemvist är Oslo, men han är född och uppvuxen i New Jersey på amerikanska östkusten. Han har turnerat flitigt i Europa och USA och genomfört utsålda konserter över hela världen. Nu skriver han alltså ett worldwide avtal med ett svenskt bolag.

Elliot kommenterar samarbetet med Solna-baserade Icons Creating Evil Art:

-Jag blev imponerad av den kreativa atmosfären på ICEA så fort jag kom innanför dörren. Vi har rivstartat arbetet och jag ser fram emot att låta er få höra och se vad som komma skall. Tack till Carl-Marcus och teamet för deras passion. Snart kommer ni få information om det nya albumet…

Carl-Marcus Gidlöf, grundare av labeln, tillägger med eftertryck:

-Vi är glada att välkomna Luke Elliot till vår Evil Art-familj, att få arbeta med hans otroliga nya musik och att få bygga upp en visuell värld tillsammans som matchar det vackra mörker som ryms i hans poesi och röst. Luke Elliot kommer att få vår fulla internationella push med hjälp av vår unika uppsättning av marknadsföring, promotion och distribution. Vi är Icons Creating Evil Art.

Luke Elliots nya album Let ’em All Talk släpps i maj 2023.

Lars Nylin