31 januari 2023

4 Snabba: Joacim Persson, Brit Award-nominerad låtskrivare

Joacim Persson har 20 år av framgångsrikt låtskrivande bakom sig, inklusive samarbeten med bl a John Legend och Jonas Brothers. Men en av de största succéerna har han just nu, med Lost Frequencies/Callum Scott-singeln ”Where Are You Now”, som är nominerad till International Song of The Year på årets Brit Awards.

Where Are You Now har Joacim skrivit tillsammans med bl a Dag Lundberg. Den tävlar i kategorin mot låtar som Abcdefu med Gayle, About Damn Time med Lizzo och I Ain’t Worried med One Republic, som samplat Peter, Bjorn and Johns Young Folks.

Grattis till Brit Awards-nomineringen! Vad betyder den för dig?

– Tack. Att bli nominerad för årets internationella låt känns grymt stort. Dels för att det är låten i sig som får recognition samt att man är nominerad bland alla världens låtar.

Where Are You Now har hisnande 816 miljoner+ streams. Vad kan du berätta om tillkomsten av den? 

– Refrängen kom till på en restaurang på Nytorget Södermalm våren 2021. Jag spelade in den som ett röstmemo i mobilen. Dagen efter började Dag Lundberg och jag att utveckla iden, vi kände att den hade någonting speciellt.

Du har 20 år av hitmakande bakom dig. Vad är hemligheten bakom en lång och framgångsrik låtskrivarkarriär? 

– Att älska det man gör samt att inte ens ha en plan B,

Vad har du för planer för 2023?

– Det kommer massa nya spännande releaser Q1 2023 och så ska vi resa runt i olika länder och städer och skriva nya låtar.

Brit Awards äger rum i Londons O2-arena den 11 februari. Vi har skrivit om fler nominerade svenskar på galan här.

Christel Valsinger