30 januari 2023

Timo Räisänen till Fifth Island Music

Timo Räisänen har skrivit avtal med Göteborgbolaget Fifth Island Music. Nu gör han sig redo för sitt tionde soloalbum.

Timo Räisänen inledde sin bana som gitarrist och producent åt Håkan Hellström. Han solodebuterande med albumet Lovers Are Lonely 2005 och fick en hit med singeln Fear No Darkness Promised Child året efter.

Med nio album och hundratals spelningar i ryggen slår han sig nu ihop med skivbolaget Fifth Island Music.

– Vi är oerhört glada över att få jobba med Timo! I sann Göteborgsanda’ ska vi kämpa mot samma mål och släppa fantastisk musik framöver med en av Sveriges främsta artister! säger Johan F. Gren på Fifth Island Music.

– Efter att ha varit helt oberoende i snart tio år känns det otroligt att nu få dela mina kommande släpp med ett skivbolag från Hisingen, Göteborg. Jag hade aldrig reflekterat över hur kass jag är på corporate-grejen, tack Fifth Island Music för att ni drog det ur mig! Nu ser jag bara fram emot att få leverera min nya musik, säger  Timo Räisänen

Christel Valsinger