24 januari 2023

Akterna på Manifestgalan 2023

Den 23 februari är datumet för årets Manifestgala. För första gången delar SOM (Svenska Oberoende Musikproducenter) ut sina priser i Göteborg, mer exakt på Pustervik. Nu är namnen klara på de artister som uppträder på galan och på efterfesten.

Live under prisutdelningen framträder: Marit Bergman, Kristofer Greczula och Vidya. Live på efterfesten handlar det om: Bongo Riot GBG, Luciia och Unroyal.

Årets nominerade:  https://manifestgalan.se/2023/de-nominerade-till-manifestgalan-2023/

Manifest är musikpriset som uppmärksammar och premierar artister och inspelningar utgivna av oberoende skivbolag. Jurygrupperna om närmare 150 personer har tillsammans lyssnat igenom och bedömt sammanlagt 480 albumproduktioner och 232 musikvideos. Juryns medlemmar består av journalister, arrangörer och andra personer som på olika sätt är verksamma i musikbranschen.

Antalet kategorier har varierat genom åren. Så sent som förra året presenterades två nya kategorier: Soul/R&B och Label of the Year.

Lars Nylin