23 januari 2023

Tusse och Linnea Henriksson hjälper högstadieelever i ny tv-serie

I en ny SVT-serie coachar Linnea Henriksson och Tusse en grupp högstadielever i ett musikprojekt, för att se om musik kan göra den ofta tuffa högstadietiden lite enklare. Programmet som heter Den Blomstertid har premiär den 14 februari.

Elevernas uppgift blir att tillsammans arrangera en sommarkonsert till avslutningen. De bildar band, skriver låtar och övar och på vägen får de stöttning av Linnea och Tusse, men också Jelassi, Nause, Tensta Gospel Choir och Nassim Al Fakir kommer till skolan för att hjälpa till.

Projektets syfte är att undersöka om musik kan hjälpa ungdomar att må bättre under högstadietiden.

– Under inspelningen av Den blomstertid väcktes många minnen från min egen högstadietid till liv och det slog mig hur mycket man formas under dessa år. Jag var väldigt hård mot mig själv under högstadiet och satte enorm press på mig själv. Att musicera blev min väg bort från allt det och det har känts stort att få introducera det för andra som behövt det. Jag har verkligen trivts på den här skolan och älskat att få se med ögonen det jag känt med hjärtat – hur viktigt musik är, säger Linnea Henriksson.

– Min högstadietid var inte den roligaste. Att få dela med mig av den trygghet och glädje som musik kan ge känns otroligt bra. Jag är så stolt över våra fantastiska ungdomar som vågade ställa upp och skapa musik tillsammans, säger Tusse.

Den Blomstertid är producerat av produktionsbolaget Tomma tunnor som också ligger bakom tv-serierna Hjälp vi har köpt en bondgård och Gympaläraren. Serien sänds i sex delar i SVT1 och på SVT Play.

Christel Valsinger