16 januari 2023

Country på P4 med Mattias Hansson

I ett nytt program på P4, kort och gott P4 Country, kommer Mattias Hansson att bevaka såväl nytt som gammalt i en genre som breder ut sig. 

– Modern country är en musikgenre som växer explosionsartat i popularitet. Vi ser det både i form av nya artister, men även i filmer och TV-serier som Kevin Costners Yellowstone och nya Susan Sarandon-serien Monarch, säger Mattias Hansson, programledare och musikjournalist.

P4 Country kommer att spela de största nya hitsen, men även sticka emellan med en och annan klassiker. Varje avsnitt kommer att innehålla en gäst som väljer sin favoritlåt och resonerar kring sitt personliga förhållande till countrymusiken. Några av gästerna lyssnarna kommer att få möta i P4 Country är Kristian Luuk, Olle Jönsson, Lisa Ekdahl och Jill Johnson.

I varje avsnitt dyker också Martin Engqvist upp som ”Countryarkeologen” och gräver i kända myter inom genren.

Och så lovar programmet att alltid spela ”En Dolly i timmen”, det vill säga en låt av countryns stora och ständigt ohotade drottning, Dolly Parton.

– P4 Country är programmet för alla som gillar modern countryglädje och välkomnar en väl berättad historia. Countryn brukar ju beskrivas som ”tre ackord och sanningen”. Programmet har något för den mest inbitne fantasten men innehåller också mycket för helt nya countrylyssnare, fortsätter Hansson.

P4 Country sänds i P4 lördagar kl. 22.05 och släpps samtidigt i appen Sveriges Radio Play.

Lars Nylin

Foto: Mikael Grönberg

 

 

 

 

Programmet görs av produktionsbolaget SMT för Sveriges Radio.