10 januari 2023

4 Snabba: Janett Jensen, Costa Tropical Music Camp

I vår är det dags för en ny omgång av Costa Tropical Music Camp i spanska Almunecar. Bakom det internationella låtskrivarcampet står svenska förläggaren Janett Jensen, som under många år var A&R på Warner Chappell Music Scandinavia. Vi bad henne svara på 4 Snabba.

Du har arrangerat Costa Tropical Music Camp sedan 2012. Vad är det som driver dig?

– Att få sätta ihop team där låtskrivare har olika erfarenheter och inriktningar är alltid lika spännande och något som jag alltid har tyckt om, samt att få vara med i den kreativa processen och se hur låtskrivarna testar nya vägar i sitt arbete tillsammans med andra som dom inte känner. Det är fantastiskt kul att höra hur låtarna växer fram och formas under dagen. Sen blir jag extra glad att många fortsätter att samarbeta även efter camp.

Hur går urvalsprocessen till, det vill säga vem kan bli antagen?

– Man skickar in en intresseanmälan och berättar om sig själv, vem man är och vad man gör. Sen går jag igenom dessa och ser till att det blir en grupp där det finns både låtskrivare, producenter och sångare, så att vi kan få fram demos av låtarna som skrivs under veckan.

Två låtar som skrivits på campet har blivit antagna till Maltas ESC-uttagning i år. Berätta!

– En av låtarna är Indescribable. Låtskrivare är Joacim Dubbelman, Jesper Rune, Gerard James Borg och Arve Furset och artisten är Chris Grech. Den andra, Piranha, skrevs på senaste campet i höstas av Mats Ygfors, Magdalena Ohlin, Robin Svensson och Gerard James Borg och artist på låten är Klinsmann.

Vad gör du när du inte arrangerar campet?

– Jag har mitt förlag JJ Music där jag arbetar med låtar och hjälper ofta även till att sammanföra låtskrivare med sångare och/eller producenter. Är bollplank och lyssnar på mycket musik. Sen jobbar jag även med mina egna låtar och ett projekt i samarbete med en sångerska.

Mer info om campet och formulär för intresseanmälan finns här.

Christel Valsinger

Foto: Hans Lisskog