30 december 2022

Sverigetopplistan: Wham! och Arvingarna avrundar jultoppen

Julvinnaren Wham! toppar årets sista lista med Last Christmas [Epic/Sony]. Arvingarna återtar förstaplatsen på albumlistan med Klart det ska bli jul [Columbia/Sony].

Årets sista lista täcker själva julhelgen och på topp 100 är juldominansen mäktig, exempelvis är 28 av titlarna på 30 på just det temat. Att några fått sina 15 sekunder i en märklig plan att stoppa Wham!s låt har knappast minskat suget efter den.

Tvåa är Mariah Carey i All I Want For Christmas Is You [Columbia/Sony]. Den svenska jultoppen Triad med Tänd ett ljus [Warner/Warner] avrundar som 7. En favorit som smugit upp på senare år är Bobby Helms version av Jingle Bell Rock [Spectrum/Universal], den slutar 2022 julfirandet som 4.

Rasmus Gozzi & Fröken Snusk i Rid mig som en Dalahäst [Gozzi] är låten som rubbar mönstret, den tappar i och för sig från 3 till 8, men att behålla topp 10-plats i helgen är starkt.

Förra veckans nykomling Central Cee med Let Go [Central Cee/Warner] är den andra frontline-titeln på topp 30, den faller dock från 9 till 29.

Förra veckans albumtopp Så mycket bättre – säsong 13 [Playground] faller till 5 men toppar fortsatt fysiska listan. Där är nummer 2 en återkommande Pop-Up Dynamo! med PG Roxette [Elevator/Warner], som toppar vinyllistan.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin