13 december 2022

SAMI: nomineringsdags för Guldnoten

Förra året inrättade SAMI priset Guldnoten för att uppmärksamma företag och organisationer som använder musik på ett kreativt sätt. Nu är det nomineringsdags för årgång två.

Guldnoten tilldelas en verksamhet som under det gångna året använt sig av musik på ett aktivt, hållbart och uppfinningsrikt sätt för att driva sin verksamhet framåt – och därmed även stöttat artister och musiker. Fram till den 31 januari kan verksamheter som butiker, restauranger och hotell nomineras till utmärkelsen.

Guldnoten 2021 tilldelades Steam Hotel i Västerås, en verksamhet som använder musik på ett kreativt sätt för att skapa en levande miljö för både medarbetare och gäster med hjälp av noga utvald bakgrundsmusik och regelbundna livespelningar med svenska artister. När nomineringstiden för årets pris nu börjar kan allmänheten nominera verksamheter som de tycker förtjänar att vinna. Verksamheter kan också nominera sig själva med en motivering om varför just de ska kamma hem vinsten.

– Musik i restauranger, butiker, frisörsalonger, gym och på arbetsplatser bidrar till ökad trivsel för både medarbetare och kunder, stärker varumärken och ökar försäljningen. Dessutom är det en viktig inkomstkälla för artister och musiker, så på köpet bidrar man till en hållbar och rättvis musikbransch. Därför tycker vi att det är viktigt att hylla de som på ett aktivt, hållbart och uppfinningsrikt sätt använder musik i sin verksamhet, säger Ann Rosenberg, Head of Sales and Marketing på SAMI.

SAMI har musikavtal med cirka 36 000 verksamheter som spelar musik i offentlig miljö och på så sätt stöttar Sveriges musikliv Samtliga verksamheter med musikavtal har möjlighet att nomineras till Guldnoten.

På sami.se/guldnoten tas nomineringar till Guldnoten 2022 emot fram till och med den 31 januari. Vinnaren utses av SAMI och priset kommer att delas ut i mars.

Lars Nylin